• Coaching presenteren Fleur

Ontspannen presenteren met plezier

In individuele sessies begeleid ik je naar ontspannen en moeiteloos spreken, met als uitgangspunt dat jij jezelf kan zijn. We werken samen aan een behulpzame opbouw van je verhaal en zoeken naar jouw persoonlijke manier van presenteren. Door die spreekstijl aan te wakkeren nodig ik je uit de beste versie van jezelf te laten zien. Zo kan je je echtheid voor het voetlicht brengen en zichtbaar zijn.

Presenteren ligt voor jou misschien wel ver buiten je comfortzone. Het vergt soms best wat moed, schaamteloosheid misschien wel. Maar ik leg het presenteren weer heel dicht bij jou zelf terug, zonder dat je hoeft te voldoen aan een standaard of verwachting. Zo ontstaat er ruimte voor ontspanning en plezier. Want presentaties met impact draaien niet om perfectie maar om echtheid. Om zichtbaarheid. Om jou!

Eerlijk, vertrouwd, behulpzaam en fijngevoelig

We bespreken jouw doelen en kijken naar wat je nodig hebt. In de sessies die dan volgen bied ik je vertrouwen om te oefenen, met aandacht voor jouw waarachtigheid. Door nieuwe positieve ervaringen kan je leren en groeien.

Jouw unieke kwaliteiten bestendigen

Ik nodig je uit om te experimenteren, zonder dat er een goed of fout bestaat. Bij mij kan je helemaal jezelf zijn waardoor er ruimte bij jou ontstaat om vanuit enthousiasme en bemoediging te spreken. Ik fungeer vooral als fijngevoelig klankbord en benoem eerlijk en kritisch doch opbouwend wat me opvalt. Zodat je achterwege kan laten wat niet voor je werkt, en aanspraak kan doen op de unieke sprekerskwaliteiten die je al in je hebt.

Zoals je kan lezen ga ik je geen trucjes aanleren maar stem ik juist af op jouw pure sprekersgedrag en unieke spreekstijl – daar waar je juist spreekt zónder die aangeleerde manieren. Die kwaliteiten gaan we bestendigen.

Als het zinvol blijkt gebruik ik een camera. Soms kan je veel leren als je jezelf terug ziet op beeld.

Het aantal één-op-één-sessies dat we inplannen is afhankelijk van je vraag en de behoefte die bij je leeft. Ik raad meestal meerdere sessies aan als je je van begin tot einde wilt voorbereiden op een presentatie. Meerdere sessies geven je daarnaast voldoende ruimte om dat wat je leert en ervaart te laten beklijven.

Voor coaching ben ik te vinden bij Great Communicators in Amsterdam.